De mobiele revolutie is begonnen!

iphone android

Webapplicaties

Mobiliseer uw bedrijfswebsite!

Een mobiele site is speciaal gemaakt voor een klein scherm, daardoor is de gebruikerservaring beter dan bij een standaard website.

IPHONE PREVIEW   ANDROID PREVIEW

Waarom een mobiele web applicatie?

Mobiele internetgebruikers zijn onderweg en willen snel over informatie kunnen beschikken. Een manier om deze mobiele gebruikers naar uw website te leiden is het gebruik van QR Codes. Door het scannen van de QR code wordt de website aan de gebruiker getoond. Omdat een QR code eigenlijk altijd vanaf een mobiele telefoon of tablet wordt gescand, is een mobiele website een must!

Gewone en mobiele websites verschillen grafisch en inhoudelijk veel van elkaar. Omdat een mobiele internetgebruiker simpelweg een kleiner scherm heeft, moet de website grafisch worden aangepast om ook voor de mobiele gebruiker hetzelfde gebruikersgemak te garanderen (zie onderstaand voorbeeld) Tevens hebben mobiele gebruikers een tragere verbinding met het internet en dus ook met uw website. Het is dus extra vertragend wanneer er veel grote en onnodige plaatjes moeten worden geladen die vervolgens voor de gebruiker niet goed zichtbaar zijn. Inhoudelijk verschilt een mobiele website van de gewone website omdat een mobiele gebruiker een andere informatiebehoefte heeft. De mobiele gebruiker is eerder op zoek naar contactgegevens en korte informatieve teksten, waar een PC-gebruikers vaker op zoek is naar uitgebreidere informatie, productbeschrijvingen en achtergronden.

Mobiele web applicatie versus App.

Een app (toepassing voor een mobiele telefoon of tablet) biedt grafisch een optimale gebruikerservaring door het gemak voor de gebruiker om de toepassing te bedienen. Het grote nadeel van een app is dat deze wordt ontwikkeld voor een specifiek platform. Een mobiele website is juist platform onafhankelijk, of men nu gebruik maakt van Android, iOS of Blackberry. De meeste mobiele websites missen echter het gebruikersgemak zoals een app deze wel biedt. Door de technologie├źn die PromApp gebruikt, worden websites ontwikkeld die de voordelen van beide werelden samenvoegen; het gebruikersgemak van een app en de flexibiliteit van een mobiele website!

Door social media te integreren binnen een mobiele website wordt het in contact komen en blijven met de klant nog eenvoudiger.

© 2012 De Gesprekspartners. PromApp is een onderdeel van De Gesprekspartners.